tisdag 11 september 2012

Kantareller

 Jag var i skogen häromdagen och fick en hel korg med trattkantareller! Eller en halv korg kanske, men jag var nöjd att jag fann något alls.


 Vi har vänner till familjen som bor lite utanför Karlstad. Det är väldigt bra och då de dessutom tycker om att gå i skogen och har sina svampställen är det ju fantastiskt. Sambon stannade på gården och städade bilen...


Med oss hem (förutom en väldigt välstädad bil) hade vi massor med svamp och några brödbackar att torka hela härligheten i. De är kanske inte jättesnygga ovanpå skåpen, men de är i alla fall utom räckhåll för katterna och inte ivägen för oss. Det får duga.

1 kommentar:

  1. Oh svamp, så härligt! Tycker det är väldigt avkopplande att vara ut i skogen och plocka svamp. Tyvärr har vi ingen bil, vilket är en klar fördel för att ta sig ut till de stora skogarna. Har ett jättebra ställe ganska nära där sambons pappa bor. Överväger att åka och hälsa på dem och lura ut honom och hunden i skogen :D
    Smart torkställe! Jag har ett ENORMT stort utrymme att torka svamp på i år! I källaren i vårt hus finns ett garage (och dit får inte katterna gå). Jättestor yta att lägga ut tidningar på med svamp. Tyvärr håller sambon på att riva i källaren =( Men nästa år är vi kanske med bil och all renovering är klar, oj oj oj vilket svampförråd vi får ;)

    SvaraRadera